Удружење Грађана Покрет за Безбедну Србију, основано је 08.09.2018. године у Београду, регистрованог у АПР-у бр. решења БУ 8214/2018, од дана 24.09.218 године.
Покрет за безбедну Србију чланица је Савеза за Србију од дана 1.новембра 2018. године. 

This image has an empty alt attribute; its file name is 106506408_1003517243404129_2461380128728252155_n-1-704x1024.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 107358208_307492086959284_1195013407827122805_n.jpg

Покрет за безбедну Србију је добровољна невладина, непрофитабилна, интересна организација бивших припадника служби безбедности Републике Србије ( Полиције, Војске, Затворске службе обезбеђења- Управе за извршење заводских санкција), пензионера, као и радника запослених у службама физичко-техничког обезбеђења и свих других грађана, основано је са циљем како заштите професије тако и професионалаца – извршилаца у свим безбедносним службама Републике Србије. Удружење Грађана Покрет за Безбедну Србију, основали су бивши припадници српске Полиције и Војске, више пута награђивани и похваљивани за свој рад и залагање у домену безбедности РС као и многи други који су услед лоших кадровских решења својих претпостављених , мобинга, ометања рада професионалаца у току истрага, разних злоупотреба службених овлашћења и друго, били присиљени да сами напусте безбедоносне службе Репубилке Србије, или су у монтираним поступцима добијали отказе, или су превремено пензионисани, јер нису били ПОДОБНИ, онима који су данас на челу свих безбедоносних служби Републике Србије. Покрет је основан ради решавања социјалних, безбедоносних, превенцији исузбијању насиља, наркоманије, криминалитета, правних, економских, борачко инвалидских питања и бриге за породицу, заштите права жена, деце, мушкараца, старих болесних лица, као и лица са инвалидитетом и хендикепом, унапређење и бриге о колективној и личној безбедности грађана , развоју и унапређењу образовања, спорта, развијању информационих технологија, културе, решавање проблема миграната из трећих земаља и одобравање азила војно способним азилантима које земље ЕУ не желе да приме на своју територију из безбедоносних разлога, а који се налазе на територији Републике Србије, борби против дивље и незаконите градње, као и других области у којима криминал заузео високу позицију. Покрет за безбедну Србију залагаће се за гашење свих фамозних синдиката у секторима безбедности почев од МУП-а Републике Србије, у коме постоји око 40 синдиката, основаних само ради остваривања личних интереса њихових руководилаца, запошљавању чланова својих породица, љубавника, љубавница, каријерног напредовања само за руководиоце тих фамозних синдиката, заштите својих чланова који су дебело загризли у криминалне радње и послове који се косе са правилима службе и законима Републике Србије, док права и материјално социјалног статуса радника због којих су наводно и основани ставили су под тепих и у други план.

Наши чланови могу бити сви пунолетни грађани Републике Србије, који у нашем програму, циљевима и задацима препознају себе, и који као и ми желе безбедну и безбрижну државу Србију, у којој влада право и правда за све њене грађане.

Сам Покрет имаће своје одборе за војна, полицијска, затворска, здравствена, образовна, културолошка, спортска, борачко инвалидска, пензионерска, економска, социјална, правна, финансијка питања, као и за друге области, за које се укаже потреба наших чланова. Ово приликом позивамо све заинтересоване пунолетне грађане да нам се прикључе, подрже Покрет, идеју, програм, циљеве и задатке Покрета, и да потписивањем наше приступнице постану део нашег Покрета. Покрет за безбедну Србију за сада можете контаткирати и пратити преко фејсбук странице Покрет за безбедну Србију, на којој се можете детаљније упознати и информисати о самим оснивачима Покрета, циљевима, задацима и програмом.