Bivši policajci i vojnici formirali udruženje-POKRET ZA BEZBEDNU SRBIJU

        Beograd, 26.septembar 2018.godine. Grupa bivših pripadnika policije, Vojske Srbije i drugih bezbednosnih struktura, koji su napustili službu po bilo kom osnovu, nezadovoljni trenutnom aktuelnom političkom i bezbednosnom situacijom u Srbiji kao i odnosom aktuelne vlasti prema bezbednosnom sektoru, formirali su pokret pod nazivom POKRET ZA BEZBEDNUSRBIJU.

Postupajući po zahtevu podnosioca, Agencija za privredne registre, rešenjem broj BU 8214/2018 dana 24.09.2018.godine donela je rešenje o upisu u Registar udruženja udruženje građana POKRET ZA BEZBEDNU SRBIJU (UG PZBS) i dodelila matični broj 28264607 i PIB 111054275. Kako se navodi u rešenju, pravni zastupnik udruženja je Lepomir Bakić

Za predsednika pokreta izabran je Lepomir Bakić, dugogodišnji visoki oficir MUP R Srbije i svetski prvak u bodi bildingu a za zamenika predsednika Vladimir Savić, diplomirani trener borilackih sportova-aikidoa, Visoke sportske i zdravstvene škole, bivši policijski službenik MUP-a R Srbije, PU za grad Beograd, PS Palilula/PS Čukarica, nosilac crnog pojasa 3. dan u aikidu, osnivač Srbske Akademije Samoodbrane- S.A.S, i autor humanitarnog projekta ZAŠTITIMO SEBE I DRUGE. Podpredsednik Pokreta je Časlav Ristić najbolji srpski forenzicar koji je u dugogodišnjoj karijeri rasvetlio preko 200 profesionalnih ubistava u Beogradu i sirom Srbije u periodu od 1993 do 2009. godine a Genralni sekretar je Zlatko Sučić inženjer informatike i forenzičar za IT tehnologiju

Sudeći po reakciji na društvenim mrežama osnivanje udruženja je od mnogih dočekano pozitivno a veliki broj bivših pripadnika policije, Vojske Srbije, BIA kao i građana traže informacije o pristupanju i pomoći udruženju.

Imajući u vidu da je Pokret registrovan kao udruženje a ne politička partija, u skladu sa zakonima R Srbije istome mogu da pristupe i aktivni pripadnici vojske, policije, BIA, sudova i tužilaštva kao i svi građani R Srbije.

Тескт пренет са http://www.npss.rs/bivsi-policajci-i-vojnici-formirali-udruzenje-pokret-za-bezbednu-srbiju/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *