Savezu za Srbiju priključilo se deset novih organizacija

četvrtak, 01.11.2018. u 13:47

(Фото Бета)

Savezu za Srbiju danas se priključilo deset organizacija i grupa građana, a kako je rekao jedan od lidera tog saveza Dragan Đilas otvoreni su za sve one koji žele da promene aktuelnu vlast i ceo sistem u Srbiji.

Savezu su pristupili pokret „Protiv diktature”, Pokret veterana Srbije, organizacija „Pokret za porodicu”, GG „Pirotska nova snaga”, udruženje građana iz Gornjeg Milanovca „Mladi Milanovac”, prenosi Beta.

Deo Saveza postao je i „Pokret za naš grad” iz Kragujevca, udruženje građana „Izbor postoji iz Bora”, „Socijalistički pokret iz Srbije” iz Obrenovca, „Glasno za omladinu” iz Bora, kao i „Pokret za bezbednu Srbiju”.

Đilas je rekao da žele da se delovanje saveza proširi na celu Srbiju i da narednih nedelja očekuje da se savezu priključi još organizacija.

„Mi smo otvoreni za sve organizacije, nikoga ne zovemo, niti prisiljavamo, otvoreni smo za saradnju sa svima koji misle da mogu da daju svoj doprinos Savezu za Srbiju”, rekao je Đilas odgovarajući na pitanje povodom odluke Demokratske stranke Srbije da se ne priključi savezu.

Vladimir Stojičević iz pokreta Glasam za omladinu rekao je da su se priključili savezu jer žele da se bore protiv loše politike aktuelne vlasti koja svake godine iz zemlje otera oko 60.000 mladih, od kojih je svaki sedmi sa fakultetskom diplomom.

On je kazao da se Savez za Srbiju bori da vrati mlade i da su jedina alternativa aktuelnoj vlasti.

Извор: Политика http://www.politika.rs/sr/clanak/414732/Savezu-za-Srbiju-prikljucilo-se-deset-novih-organizacija

One Reply to “Савезу за Србију прикључило се десет нових организација”

  1. Ukrupnjavanje opoziciono orijentisanih organizacija i grupa gradjana je uvek dobrodoslo.SZS je jedini opoziciono orijentisani politicki savez koji moze doprineti boljitku svih gradjana Srbije bez obzira na veru,naciju i versku pripadnost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *