Вечерас 23.11.2018. г. на трибини Савеза за Србију у Крушевцу, брутално нападнут Председник Левице Србије – Борко Стефановић. Г. Стефановић је задобио тешке повреде главе и хитно пребачен у ургентни центар. Г. Јовановићу су избијена два зуба и расечена усна док је г. Димић претрпео више удараца у главу. Нападачи су били наоружани шипкама и г. Стефановића су пресрели код МЗ Расадник, оборили га на земљу и бесомучно ударали. Јовановић и ДИмић су притрчали да помогну Стефановићу и при томе су се нападачи окренули према њима а затим напали и њих.

Оцена је да је овај напад хајка режима А. Вучића и да се овакви хулигански напади све чешће дешавају. Хулигани и батинаши више не презају да на најбруталнији начин одрже овакав болестан режим макар ускоро морали и да физички елиминишу противнике. Овај напад је више личио на покушај убиства него на хулиганско застрашивање. Хулигани знају да режим држи полицију и тужилаштво у шаци и да никада неће бити откривени нити осуђени. Због тога се осећају сигурно и постају све бруталнији у физичким нападима.

Покрет за безбедну Србију најоштрије осуђује овакве нападе. Наша порука је да су за сада хулигани можда заштићени али када се ствари промене, нико неће избећи одговорност за своје поступке и одговараће за њих по закону. Овакви напади нас неће уплашити нити ће нас одвратити од наше намере. Чак нам дају више снаге и енергије да истрајемо у свом задатку. Изменићемо овакав накарадни систем, уклонићемо политичаре из професионалних служби. Очистићемо полицију, тужилаштво, судство. Упозоравамо све полицајце, тужиоце и судије да раде свој посао професионално. Ако то не чине, нису за своју службу и за сваки свој па и најмањи погрешан поступак ће одговарати.

Главни одбор ПЗБС

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *