Moje detinjstvo je velikim delom, kako obrazovno tako i zabavno, obeležio Politikin zabavnik. Kao i mnoge generacije pre i posle mene. Bio je mešavina izvora znanja, povezivao nas je sa najboljim stripovima sveta poput “Hogara Strašnog”, pružao naučno znanje na zabavni način.

Kada je kuća “Politika” prodata, počele su da kruže priče da će mnoga izdanja koja priprema ova kuća, biti ugašena. Između ostalih i “Politikin zabavnik”. Bilo mi je jako žao kada sam to čuo i u sebi sam se nadao da se to neće dogoditi. Nije, ali bolje da jeste.

Umesto da ostane izvor znanja i zabave za našu decu, postao je strašno oružje za prekrajanje istorije koju je do pre par godina otkrivao deci. Počeo je da izdiže osvedočene kvislinge, ubice, kolaboracioniste, ljude koji su formirali “vaspitne zavode” u kojima su mučili mladiće i devojke za koje se sumnjalo da su simpatizeri partizana. Postao je oružje indoktrinacije naše dece!

Tekst u kome se hvali, izdiže i iskrivljava prava slika Dimitrija Ljotića, čoveka koji je pomagao organizaciju streljanja 3000 đaka i profesora u Kragujevcu, je najgora sramota koju je “Politika” napravila ikada u svom postojanju. Mislio sam da je dobro što je opstao. Sada mislim da ga treba hitno zabraniti, makar pod ovim vlasnikom i uredništvom. Kao i zbog svih drugih uređivačkih sramota koju je ova kuća doživela i sprovela.

SNS vlast urla na sav glas da opozicija zloupotrebljava decu u političke svrhe. Istovremeno Čučković se “sanka” sa decom u Obrenovcu i postavlja devojčice među noge kako bi napravili “vozić” i to objavljuje na tviteru. Vučić se stalno slika sa decom kako bi se predstavio kako je on neko ko brine o njima. Vučić sa decom iz Kosova, Vučić sa decom iz Hrvatske, Vučić ljubi dete Olivera Ivanovića, Vučić sa decom povratnika na Kosovo, Vučić sa decom ometenom u razvoju, Vučić “zaplakao” zbog teško bolesne dece… Istovremeno umanjuje primanja trudnicama, reže njihova prava, otežava život.

Naravno, odgovorni urednici, kao ni Premijerka, ni Predsednik, neće ni na koji način reagovati zbog ovakvog teksta zabavnika. Neće niti osuditi, niti pružiti pravu istinu o ubicama iz Drugog svetskog rata. Neće se ni osvrnuti. Zašto bi kad od toga ne može da se zaradi?

One Reply to “Kvislinški zabavnik”

  1. I Vucic i njegovi satrapi su se obogatili na konto te dece i njihovih mqjki
    Majkama zabranjuju full trudnicko bolovanje i isplatu istog a ovamo se bore za njihov boljitak.To je licemerstvo i pokvarenost s njihove strane.Neka je njima na cast i tom Cuckovicu koji se enormno obogatio ulaskom u SNS.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *