Otvoreno pismo mom pokojnom ocu Tomislavu Saviću.
Poštovani oče, prošlo je mnogo vremena od kako si napustio ovaj svet. U medjuvremenu kod mene su se izdešavale mnoge stvari. Dobio sam Ivu i Anu, promenio nekoliko službi. Bio malo preko da bi osetio taj gastabajterski život. Vratio se. Trenutno tu se muvam oko politike. Nešto protestujem protiv nekih “finih ljudi” na vlasti, za koje kažu da su došli preko glasova Vas pokojnika. Nisam ranije imao potrebu da proverim da li i dalje glasaš, ali eto i to učinih. Unošenjem danas tvog matičnog broja tj. JMBG i proverom u birački spisak, videh a iznenadih se da i dalje glasaš na adresi Novi Beograd Gandijeva br 93, mesna zajednica Mladost blok 64. Odmah da ti kažem da mi je od srca drago što i dalje iako pokojan, ispunjavaš svoju gradjansku dužnost, i savesno glasaš. Ono što mi je krivo jeste, što mi se, bar kad dolaziš na glasanje ne javiš, da se posle toliko godina vidmo kao OTAC i SIN?! Trebao bi da upoznaš svoje unuke Ivu i Anu devojke koje sada imaju 13 godina, a koje me stalno pitaju kakav je bio deda Toma. Takodje bi trebali da porazgovaramo i nešto oko nasledstva u Lučanima tj. Guči tj. u selu Zeoka, jer sa potomcima stričeva, ne mogu baš da nadjem zajednički jezik. Znam da se umoriš od puta prilikom dolaska na glasanje, nije lako i jednostavno doći sa onog sveta na ovaj i glasati, a boga mi glasanje od 2012 godine sve je učestalije u Srbiji, pa očito tako i tvoj put, nalik kultnom filmu “Sabirni centar”. Možda iz tog razloga i tvojih putešestvija tamo-vamo i razumem donekle što mi se svih ovih godina nisi javio. Ovim putem želim svečano da te obavestim i obećam da ukoliko sada bude izbora, i ovi “fini ljudi” za koje očito glasaš raspišu izbore, a i ovi moji za koje kažu da smo sorošev ološ, plaćenici, strana agentura, a zovemo se Savez za Srbiju, izadjemo na izbore, lično ću tražiti da me ispred našeg saveza stave na biračko mesto u mesnu zajednicu MLADOST, da bi posle toliko godina video svog OCA. Tata nemaš pojma koliko želim da te vidim, da ti stisnem tu “čestitu i poštenu” ruku kojom glasaš i dalje protiv mene i svojih unuka. Ne znaš koliko želim da te pogledam u oči, i pozdravim onako kako najbolje umem kako dolikuje ocu i sinu. 
Eto toliko sam potrebu imao da ti sve ovo javno napišem, jer znam da osim što me redovno odozgo gledaš i pratiš, ti i redovno čitaš moje objave na fejsbuku kao i što redovno glasaš ( MAMICU TI HOHŠTAPLERSKU tebi koji glasaš redovno).
Tata vidimo se uskoro na izborima.
Voli te mnogo tvoj sin

Vladimir Savić. 
Alias Speedy Maestro.
P.S. Savet svim prijateljima proverite u biračkim spiskovima na internetu svoje pokojnike unošenjem njihovih JMBG. Možda ljudi redovno glasaju, a vi ih ne vidjate. Greota je i od boga i naroda da se familije i porodice sa ovog i onog sveta ne sretnu bar na dan IZBORA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *