Gledam insert na tviteru iz televizijskog programa koji ne pratim i vidim da je gost g. Božidar Spasić navodni bivši “operativac” DB. Gostuje na nekoj nesrećnoj televiziji i preti da “se ne zanose momci i devojke koji šetaju da ih neko ne posmatra”! (Značajan izraz lica). “Neka se ne zanose da će “služba” dopustiti da se sve to tako događa”. (Joše jedan značajn izraz lica).

Elem, gospodine Spasiću, kao prvo, da ste vi bili neki operativac od značaja, niko, nikad ne bi za to saznao. To su pravila službe! Mnogo pripadnika DB, KOS i sličnih službi poznajem koji su priznali samo najužim članovima porodice čime su se bavili i to tek nakon odlaska u penziju. Van kruga porodice – niko. Dok su radili u službi, to nisu znali čak ni otac, majka, žena, deca… Bilo je i mnogih koji uopšte nisu imali porodicu jer je bilo vrlo teško izvodljivo putovati, ostajati danju, noću, na terenu, hitne akcije i slično a da se to smisleno objasni porodici. Nikome na pamet nije padalo da nakon odlaska u penziju, to javno objavi, pojavljuje se u medijima, pravi od toga medijski cirkus i drži svoj sajt na kome upravo kaže: “Nekad se smatralo velikim tabuom to što u javnosti priča Boža Spasić. Zbog toga ga se napadalo, kritikovalo , omalovažavalo i radilo što šta. Danas se bivši propali pripadnici SDB Srbije utrkuju u sumnjivim TV emisijama da govore o nečemu što zapravo nikada nisu bili pravi obaveštajci.” Samo mi nije jasno kako pripadnik SDB može da “propadne”? A koliko vidim, Vi ste stalno u nekim sumnjivim TV emisijama. Ujedno, Vi kao radnik u Upravi za analitiku resora DB (do dana kada su Vam se “zahvalili” na saradnji i pozdravili), ne možete se baš nazvati “operativcem”.

Danas, pasivno PRETITE građanima za šetnju za koju im pravo daje ZAKON? Pretite da ih “služba” prati, snima, beleži! To mi je jasno. Službe više to nisu od kada su na čelu tih službi nestručni ljudi, oportunisti, ljudi koji su PLATILI milione da dođu na ta mesta iz svojih ličnih interesa, bez ikakvog znanja o službi i njenom radu, bez iskustva i bez želje da ta “služba” zaista radi svoj posao.

Upravo iz tog razloga, vrsni operativci, pripadnici obaveštajnih službi, nisu želeli da postanu instrument ličnih pretenzija i bogaćenja te su te iste službe na razne načine – napustili. Sadašnji pripadnici “službi”, krše zakon, rade šta im se kaže i to ne iz razloga zaštite države već iz razloga zaštite i pribavljanja materijalne ili nematerijalne koristi pojedinaca iz vrha tih službi. S obzirom da je u pitanju kriminalna aktivnost u kojoj bivši obaveštajni oficiri i operativci sa integritetom, ne žele da učestvuju a žele da službe budu ono zbog čega su stvorene, ti bivši oficiri i operativci šetaju zajedno sa tim mladićima i devojkama kojima pretite. Pretite i nama. A mi znamo ko ste vi. Mi znamo šta radite i kome služite. Znamo da bespogovorno kršite zakon, nezakonito prisluškujete, pratite, prikupljate podatke. I mi posmatramo vas. Prepoznajemo svakog od vas u gomili.

Ne zanosite se da ćemo dopustiti da se to nastavlja! (Značajan pogled…)

Operativci Pokreta za Bezbednu Srbiju

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *