Saopštenje PZBS povodom napada na novinare BIRN, CINS i KRIK

Pokret za bezbednu Srbiju najoštrije osuđuje opasnu i zlonamernu kampanju protiv novinara BIRN, CINS i KRIK kao i bilo kakvu kampanju protiv novinara uopšte.

Pošto se niko iz vladajućeg miljea nije ozbiljno oglasio povodom ovakvih opasnih označavanja ljudi, može se samo pretpostaviti da ovakva kampanja dolazi upravo iz krugova bliskih vlasti.

Ovakva kampanja govori da vladajuća većina ni najmanje ne stoji iza svojih reči da je potrebno različito mišljenje i da su „oni“ ugroženi zato što različito misle. Ovo opasno ugrožavanje bezbednosti je vrlo poznato iz dosadašnih nerazjašnjenih i nerešenih ubistava, novinara, političara i drugih ljudi koji se javno protive ovakvom srednjevekovnom vođenju države. Pokret za bezbednu Srbiju osuđuje ovakav vid pasivnih pretnji, prikriveni poziv na linč i ubistvo. Izjave da su novinari izdajnici, dok se iza kulisa priprema predaja Kosova kao i mogućih dodatnih teritorija a bez ikakvih javnih rasprava i informacija dostupnih javnosti, su dvolične i kao i uvek, pokazuju da su stranke na vlasti upravo ono što najglasnije kritikuju. Dok govore da su drugi izdajnici, fašisti, nasilnici, silovatelji, priprema se predaja Kosova, režim torture i straha, napadi na novinare i političare i nasilje Jutke i njemu sličnih nad ženama.

Pokret za bezbednu Srbiju se bori protiv upravo ovakvog , despotskog uređenja države. Bori se da Srbija postane bezbedna i sigurna za sve njene građane. Bori se da tužilaštvo ne treba vući za rukav i upirati prstom u kriminalne radnje kako bi se pokrenuli. Tužilaštvo je trebalo iste sekunde da reaguje i pokrene istragu ovakvih opasnih pretnji i poziva na linč.

Ukoliko je potrebno, Pokret za bezbednu Srbiju će pružiti svu moguću pomoć novinarima ovih medija u skladu sa našim mogućnostima.

Predsednik,

Zlatko Sučić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *