Један од наших некадашњих најбољих полицајаца и заменик председника Покрета за безбедну Србију Владимир Савић, објавио је на друштвеним мрежама снимак на коме се види да полицијски службеник задаје више удараца приведеном мушкарцу.

“Ок прекршио је забрану кретања током полицијског часа, по закону иде привођење, да ли су морали да га шамарају?!?! @NesaStefanovic срам те било. Шта радите ово народу?! Да ли је ово злоупотреба службеног положаја, злостављање и мучење везаног лица?! Ужас.”

Помоћник министра и начелник Сектора унутрашње контроле МУП-а Драган Кујунџић изјавио је да ће се детаљно испитати поступање полицијског службеника према четрдесеттрогодишњем мушкарцу који је ухапшен на Врачару јер је прекршио меру забране кретања.

“Поводом снимка који се појавио на друштвеним мрежама, а не коме се види да полицијски службеник задаје више удараца приведеном мушкарцу, Сектор унутрашњих контроле предузеће све мере и радње из своје надлежности и проверити поступање припадника полиције, а о свему ће бити обавештено и надлежно тужилаштво”, наводи се у саопштењу које преноси Н1.

.

Министар полиције Небојша Стефановић је изјавио да снимак, “на коме се види недолично понашање полицијског службеника, није слика полиције какву желимо”.

Стефановић је на свом Твитер налогу навео да је од Сектора унутрашње контроле тражио да “детаљно испита поступање полицијског службеника”.

Текст преузет са сајта политички.рс-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *