Za Vladimira Savića, bivšeg najboljeg beogradskog policajca, nema sumnje da provokacije izazivaju pojedinci iz državnih službi, ubačeni od strane Aleksandra Vučića i Nebojše Stefanovića.
– Reč je o jedinici OPA (Odeljenje za posebne akcije) MUP-a Srbije iz nastavnog centra Makiš. Osnovani su za vreme Dijane Hrkalović i posebno su obučeni za izazivanje incidenata i provokacija, kako bi stekli legalne uslove za nečije hapšenje. Prvo su bili huligani koji izazivaju incident, a zatim policajci koji hapse običan narod koji je naseo na njihovu podvalu – objašnjava Savić za Danas. OPA je, dodaje, akcije na protestima sprovodila u dilu sa huliganima, a policajci u uniformi su bili izmanipulisani.
– Ne odobravam prekomernu upotrebu sile, niti ih branim, ali želim da budem objektivan i nepristrasan. Interventna policija u ovakvim situacijama misli da se obračunava sa huliganima. Vučić je uspeo da izmanipuliše i narod i policiju – ukazuje naš sagovornik.
Savić je pet puta proglašavan najboljim policajcem u Beogradu, ali je službu napustio pre tri godine zbog, kako kaže, mobinga koji je nad njim sprovodila Dijana Hrkalović.
Sada je zamenik predsednika udruženja Pokreta za bezbednu Srbiju, kojeg čine pripadnici bezbednosnih službi koji su napustili policiju, vojsku i druge bezbednosne organe, nezadovoljni pre svega načinom na koji njima rukovode ministri Nebojša Stefanović i Aleksandar Vulin. Savić je preksinoć bio u društvu lidera Dveri Boška Obradovića i obojica su bili mete napada.
– Bili smo na uglu Bulevara kralja Aleksandra i Takovske, izdvojeni, možda desetak ljudi oko nas. Onda je proleteo dron i snimio nas. Nakon toga dolaze pripadnici Žandarmerije i tuku nas. To je osveta Aleksandra Vučića zbog svih afera na koje smo ukazivali. Mete su bili svi lideri opozicije. Napadnut je i Sergej, Jeremića su još prvog dana izgurali – ističe Savić, pozivajući svoje bivše kolege da ne nasedaju na provokacije vlasti i njenih ubačenih elemenata.

Tekst preuzet sa sajta Danas.rs
https://www.danas.rs/drustvo/ko-su-desnicari-koji-su-se-tukli-s-policijom/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *