Након што је на Звездари изведена филмска пљачка у којој су два мушкарца са лажним полицијским значкама од инвеститора Саше П. отели 100.000 евра, потегла се прича око тога како изгледају те фамозне значке и да ли је могуће направити разлику. Тим поводом, објавили смо фотографије које су се појавиле на мрежама, а за које се тврди да су копије полицијских значки.

Према неким проценама тврди се да значку неког полицијског синдиката у Србији има око 10.000 људи. Разлика је у нијансама које обични грађани не могу разликовати и не разликују. Наравно, прави полицајци одмах знају шта је фалсификат, али грађани, поготово они који никада нису имали посла са полицијом, лака су мета превараната. Лажне значке се користе, како за најтежа кривична дела, тако и за баналне свакодневне ситуације.

Подсетимо, двојица разбојника су упала у стан Саше П. (39) на Звездари и почели да вичу “Лези, полиција”. Када су видели да се он уплашио, везали су њега и сестру и отели му 100.000 евра, а потом их закључали у стану.

Саша је иначе јуче из банке подигао поменути новац и однео кући. Иначе, испоставило се да је жртва лопова Саша П. познати градски инвеститор који је у жижу јавности доспео прошле године када је купио стару кућу Драже Михаиловића у Брегалничкој улици и на том месту изградио стамбено-пословни комплекс. Реч је о кући у којој је Михаиловић живео од 1931. до почетка Другог светског рата. Саша је прошле године срушио и на њеном месту саградио зграду.

Текст преузет са сајта Нова.рс https://nova.rs/vesti/hronika/foto-ovako-izgledaju-lazne-policijske-znacke/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *