Danas je tačno godinu dana kako nas je iznenada zauvek napustio predsednik UG PZBS inženjer i forenzičar IT tehnologije Zlatko Sučić.
Zlatko Sučić bio je jedan od onih retkih ljudi koji su gotovo mogli sve, ali nisu imali dovoljno vremena. Završio je pilotsku vazduhoplovnu akademiju u Vršcu, a zatim prestižni američki fakultet za IT tehnologiju u Washingtonu. Govorio je tri svetska jezika engleski, holandski i ruski. Trenirao je godinama aikido, perfektno svirao gitaru, harmoniku i klavijature. Leteo je iznad nas avionom i svojim balonom, bio je i radio amater, programer. Bio je jedan od osnivača naučnog centra Petnica kod Valjeva, osnivač i predsednik medjunarodnog društva istraživača TESLA. 2019 godine angazovan od vlade Mauricijusa da istraži mogućnosti snabdevanja Mauricijusa električnom energijom Vetroparkovima. Čovek kakav se mogao poželeti za prijatelja, a od svega najviše je bio iskren pravi i odan opozicionar i protivnik današnjoj vlasti. Zlatko je bio čovek ispred našeg vremena u kome živimo. Zlatko je napisao Prvi Statut i program UG PZBS kome smo i danas verni. Od svojih saradnika tražio je jedno da lične interese zaboravimo, ostavimo po strani i držimo se onoga što piše u našem Statutu i programu. Subota 13.01.2020 kada je usled izliva krvi na mozgu u jutarnjim časovima Zlatko Sučić premino. Tog dana za sve nas koji smo ostali okupljeni oko našeg Zlaje vreme je stalo, jer nam je bog ponovo uzeo najboljeg medju najboljima. Zlatko Sučić premino je u 55 godini života. Nakon Zlajine smrti nismo tražili novog predsednika, jer da bi neko zamenio Zlaju morao bi da ima priblizno iste, iste ili bolje reference i biografiju od Zlaje. Nažalost takav se još nije pojavio, a Zlajino mesto ostaće i dalje upražnjeno, sve dok se jedan takav poput njega ili bolji od njega ne pojavi.
Godinu dana svi mi živimo sa mislima sve je ovo samo ružan san, javi će se naš Zlaja, ali poziva od njega nažalost godinu dana nema.
Bio si i ostao jedan od najboljih, sa tobom ćemo se večno ponositi, jer imali smo druga prijatelja saborca i predsednika, kakav se jednom radja.??

Zamenik predsednika UG PZBS Vladimir Savić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *