RUKE OD BLATA SE MOGU OPRATI, ALI OD KRIMINALA NE MOGU!!! Pročitajte ovaj post bivšeg policajca Ivan Tripković, koji je 2018 godine napustio MUP PU Kruševac, posle 18 godina efektivnog rada. Zašto je kao dobar policajac bez mrlje u karijeri napustio MUP i počeo da se bavi poljoprivredom?!Časnije isprljati ruke u blatu, nego u kriminalu. On je jedan od nas. Hvala kolega što si se javio i što više ne želiš da ćutiš. Ivanov post prenosim u celosti. “Postovane kolege I prijatelji!
Ovom prilikom vas obaveštavam da sam, posle dugo razmišljanja,odlučio da napustim Ministarstvo unutrasnjih poslova. posle 18 godina provedenih u aktivnoj profesionalnoj sluzbi kao skolovani policajac “30. klase Srednje Skole Unutrašnjih poslova” u Sremskoj Kamenici,nakon bezmalo dve decenije profesionalnog obavljanja policijskih poslova odlučio sam da napustim sluzbu jer sam duboko razočaran ukupnim odnosom u policiji.Sa ponosom mogu da kažem da sam profesionalno i u skladu sa zakonom obavljao sve zadatke koji su mi povereni,nikada nisam disciplinski niti krivicno odgovarao vec je moj profesionalni rad prepoznatljiv medju kolegama i starešinama kao častan i pošten.Za plavu uniformu sam dao sve sto sam imao i bio spreman da ako treba položim i svoj život,ali…Kada shvatiš da si za sve ove godine samo uzaludno gubio vreme,zdravlje i porodicu,I da si stalno na istom pocetku protkanom neizvesnošću,nesigurnošću i u stalnom strahu ,doneseš hrabru odluku da postoji i život van policije. Sa svojom platom nisam sebi i porodici mogao da priuštim život dostojan čoveka,jos uvek stanujem privatno,zadužen kreditima, administrativnim zabranama i gomilom opterećenja koja ionako skromnu platu progutaju za par dana.Tako dođes u situaciju da se boriš za goli opstanak bez previše izbora.Pored hronične besparice I beznađa koje sam često prikrivao i potiskivao od prijatelja,rodbine i porodice ,mnogo teže od svega padala mi je činjenica da si kao policajac potpuno obespravljen na svakom koraku. Sikaniran od strane starešina, ismevan od strane onih prema kojima si primenjivao zakon,obespravljen od države jel te ona prepoznaje samo kao broj,dodješ u iskušenje da,zarad golog opstanka ,kreneš mračnim stazama kriminala. Medjutim,porodične vrednosti,vaspitanje i poštenje mi nisu nikada dozvolile da pogazim svoje dostojanstvo i principe i zivim drugačije od toga.
Duboko verujući u sebe i svoje ljudske kvalitete,pokušaću da okrenem novu životnu stranicu gde ću isključivo voditi brigu samo o sebi,svojoj porodici I malom krugu meni bliskih i dragih osoba…jer je nažalost ovo surovo vreme pokazalo da ti prijatelji služe za fasadu i interes a da ih nigde nema kada tebi treba pomoć. Znam da ću se snaći i zbog toga sam se odlučio na ovaj korak.Plata može da se zaradi i poštenim radom u poljoprivredi jer prljave ruke od blata se uvek mogu oprati ali od kriminala nikada. Posebno sam razočaran međuljudskim i profesionalnim odnosom u policiji gde je iz godine u godinu sve teža situacija.U PU Kruševac nažalost vladaju poremećeni odnosi a zasluge za takvo stanje pripadaju starešinama i rukovodstvu ove PU.Javno je poznato da u Policijskoj upravi Kruševac vladaju lični interesi, podaništvo, porodicne,kumovske, prijateljske i mafijaske veze gde nema mesta poštenim i pravim profesionalcima.Postavljaju se ljudi sumnjivih moralnih i profesionalnih vrednosti,spremni da slepo izvršavaju sve naloge onih koji su ih tu doveli,cesto krseci elementarna prava zaposlenih zarad interesa.Kada pokusavas da ukazes na takve stvari onda budeš šikaniran,diskreditovan na svakom koraku,protiv tebe se pokreću montirani disciplinski postupci bez ikakvog osnova,podmeću i podstiču porodični problemi.Godinama sam pokušavao da se pošteno borim protiv toga,čak sam i u svojoj sindikalnoj aktivnosti pokušavao da rešavam takve probleme ali sam shvatio da se takve stvari ne mogu ispraviti.
Poručujem svima onima koji čitaju ovaj moj post da ništa nije teško ukoliko veruješ u sebe.Policijski posao je odavno obespravljen jer nemas nikakva elementarna prava i da niko neće stati u tvoju odbranu onda kada ti je tesko i kada si u problemu.Sam si sebi najbolja zaštita i podrška.Za sve njih,starešine,vlast i državu si samo broj,statistički podatak i izvor opterećenja i problema.
Ja sam Ivan Tripković,od juče bivši policijski službenik PU Kruževac koji je odlučio da napusti policiju i pronađe mir,spokoj i zivot dostojan čoveka…odlučio da živi od svog rada ,za sebe i svoje najbliže…Ostajte mi zdravo i vidimo se na nekom drugom mestu,mnogo lepšem,jednostavnijem i spokojnijem”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *