ИНТЕРВЈУ ЗАМЕНИКА ПРЕДСЕНИКА УГ ПОКРЕТА ЗА БЕЗБЕДНУ СРБИЈУ ВЛАДИМИРА САВИЋА ЗА РУСКУ ДРЖАВНУ НОВИНАРСКУ АГЕНЦИЈУ РЕГНУМ.

 

Руски шпијун “и„ државни удар “: против кога је председник Србије у Русији?
Александар Вучић, још док је био министар информисања у влади Слободана Милошевића, вештину медијске пропаганде избрусио је на највиши ниво, па би зато причу око неовлашћеног прислушкивања његових телефонских разговора требало схватити са одређеном дозом скептицизма. Ово мишљење је за ИА РЕГНУМ изразио шеф покрета бивших официра безбедности “За сигурну Србију” Владимир Савић.
Подсетимо, српско тужилаштво за борбу против организованог криминала у јануару ове године започело је претходну истрагу у оквиру оптужби за неовлашћено прислушкивање председника Србије Александра Вучића. Министарству унутрашњих послова Србије наложено је да прикупи потребне доказе у овом случају. Коментаришући информације да су шеф државе и његова породица неколико година били предмет неовлашћеног прислушкивањa.  Министарству унутрашњих послова Србије наложено је да прикупи потребне евиденције о овом случају. Коментаришући информације да су шеф државе и његова породица неколико година били предмет неовлашћеног прислушкивања, премијерка Ана Брнабић рекла је да је ова акција равна покушају пуча. И сам председник Вучић изјавио је да су спољне снаге умешане у прислушкивање њега и његове породице. Министар унутрашњих послова Александар Вулин саопштио је 21. марта да истрага напредује добрим темпом и да је тужилаштво већ добило доказе од полиције о 1.572 нелегално прислушкиваних разговора.
Председник Србије је само мајстор у прављењу медијских ствари. Стога се чини да је он непрекидно у опасности – 24 сата дневно, седам дана у недељи, 365 дана у години, и тако девет година заредом. Неки покушаји државног удара, атентати на председника, лажни покушаји атентата, лажно складиштење оружја у близини његове куће, лажни скандали за шпијунажу “, рекао је Савић.
Крајем 2019. године појавила се превара под називом „Руски шпијун“, када је у медије изненада процурила информација да се Гиорги Клебан, који је у медијима именован пуковником ГРУ, састао са пензионисаним официром српске војске у Србији да преузме важне тајна документа од њега, подсетио је стручњак Савић.
И шта се на крају догодило са овим пуковником? Да ли је истрага спроведена до краја, да ли је неко ухапшен? Не, то је био ријалити шоу који је требало да подигне степен напетости у друштву. Све се завршило тако што је Вучић на разговор позвао руског амбасадора у Србији Александра Ботан-Харченка и питао „зашто?“, Рекао је Савић.
Према Савићевим речима, председнику Србије је ова превара била потребна како би се дистанцирао од Москве и приближио Бриселу и Вашингтону када му је била потребна. Стручњак сматра да о томе сведочи и сам снимак који наводно потврђује Клебанов сусрет са пензионисаним српским официром. „Ово је непрофесионално дело, приметно је да је снимак монтиран“, додао је. 
Медији под контролом режима сада пишу да је оружје, које је претходно откривено у близини породичне куће председника Вучића у београдском округу Јајинци, тамо сакрила злочиначка група Вељко Беливук (надимак Веља Невоља) по налогу Дијане Хркаловић. Сада исти медији пишу да је 50 полицајаца рекло да су починили тешко кривично дело – прислушкивали су председника такође по налогу Дијане Хркаловић. Али ниједан од ових полицајаца није смењен са функције, није приведен кривичној одговорности ”, рекао је Савић.
Владимир Савић сматра да у случају прислушкивања телефонских разговора председника и чланова његове породице, као и у превари „Руски шпијун“, постоји неколико контроверзних тачака које сугеришу да говоримо о другом пуњењу. Подсетио је да је овде главна осумњичена бивша висока функционерка Министарства унутрашњих послова Србије Диjана Хркаловић. Према речима стручњака Владимирa Савићa, учешће високог функционера Министарства унутрашњих послова у прислушкивању председника може само да сведочи о неуспеху служби безбедности.
Шта би се, на пример, догодило у Русији да се испоставило да су шефа државе три године илегално прислушкивале службе безбедности, али нико за то није знао и није реаговао? То значи да се контраобавештајна служба није носила са својим задацима и није била у стању да заштити председника. Стога сумњам да је председник Србије уопште прислушкиван “, признао је стручњак Владимир Савић.
Савић се такође подсетио да у основи Вучић лично обавештава српску јавност о свим тим покушајима атентата. „Он сам спроводи истрагу и тврди да има доказе које из неког разлога не жели да представи јавности. Извините, али према важећем законодавству, скривањем доказа о почињеном злочину постајете саучесник у овом злочину “, наставио је стручњак Владимир Савић. Према речима Владимира Савића,  у земљи планиран још један државни удар, председник Србије одржава сопствени рејтинг и држи друштво увереним да има непријатеље који му желе нажао као председникy Србијe.
Владајућа Српска напредна странка броји 700.000 чланова. Ово је огромна цифра. Постоји врло шаролик састав, па стога власти више не могу да контролишу криминалце повезане са странком. Како кажу, пуна мочвара крокодила. Али ако сумњате да високи владин званичник сарађује са мафијом, суд би требало да му одреди превентивну меру у виду притвора. То није учињено у случају Дијане Хркаловић “, резимирао је Владимир Савић.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *